Kleurentrends

Kleuren veranderen

De mode verandert constant. Dat zie je als je gaat winkelen of als je terug kijkt naar een paar oude foto’s. Sommige oude outfits geven je vanzelf een glimlach als je ze terug ziet. Zo werkt het ook met kleuren. De kleuren die nu “in” zijn staan haaks op de kleurenpaletten die in de jaren ’90 prachtig waren. Die verandering van kleur gaat over het algemeen geleidelijk aan. Met de jaren ontstaan kleurentrends die jaarlijks worden bijgewerkt.

De laatste kleur trends voor verf

Ieder jaar brengt Global Aesthetic Center van Akzo Nobel een groep experts en trendwatchers van over de hele wereld bijeen. Mensen vanuit de designwereld, architectuur, textiel en productontwerpers, grafische vormgeving en research. Een bijeenkomst waar ze de trends bespreken die ze voorzien in de komende jaren. Deze zijn gebaseerd op wat er gaande is op maatschappelijk- en designgebied. De kleurenspecialisten van het Global Aesthetic Center werken deze bevindingen uit tot de jaarlijkse ColourFutures-publicatie. Inspirerende Ideeën waar iedereen mee aan de slag kan, van architect tot interieurontwerper, van woninginrichter tot consument.

Warm met zachte middennuances

Warm met zachte middennuances

Dit kleurenpallet is ingetogen en verfijnd. Een warm pallet met veel zachte middennuances. De heldere kleuren uit het pallet zijn intrigerend. 
Als we ze benoemen dan is het eerder koraal dan oranje, vaker oker dan geel en het blauw is meer middernacht. Het pallet is vriendelijk met een beetje mysterie. De belangrijkste kleur in deze sfeer is OKERGOUD. Goud en goudtinten zie je ook regelmatig terugkeren.

Het effect van kleur

Kleuren zijn belangrijk in ons leven. Al lang was bekend dat licht heel belangrijk is, maar het wordt steeds duidelijke dat we ook donker nodig hebben gezond en uitgerust te blijven.
Zo blijkt dat het eigenlijk heel logisch is om donkere kleuren in de slaapkamer te gebruiken om de nachtrust te bevorderen. Met deze nieuwe kleurenpaletten nemen we afscheid van het oude en maken we ruimte voor het nieuwe. Het zet de toon voor verandering en biedt ruimte aan nieuwe mogelijkheden.

Het effect van kleur
Openingstijden
  • Maandag Gesloten
  • Dinsdag 09:00 - 18:00
  • Woensdag 09:00 - 18:00
  • Donderdag 09:00 - 18:00
  • Vrijdag 09:00 - 20:00
  • Zaterdag 09:00 - 13:30
  • Zondag Gesloten

Tussen 12:00 - 13:30 zijn wij gesloten. Behalve op zaterdag.

Vragen?